Pravna obvestila in politika zasebnosti

Pogoji uporabe

Upravljalec spletnih strani na naslovu www.kolektor.com je KOLEKTOR GROUP d.o.o., Vojkova ulica 10, 5280 Idrija, Slovenija. Te spletne strani dajejo splošne informacije o koncernu KOLEKTOR[1] (v nadaljevanju: KOLEKTOR), njegovih produktih in storitvah.

Vse informacije in podatki na spletnih straneh so zgolj informativne narave in niso namenjeni vzpostavljanju zavezujočih pravnih razmerij ali vstopu v taka pravna razmerja, razen kadar je to izrecno navedeno.

KOLEKTOR upravlja, nadzoruje in posodablja spletne strani, ki so namenjene tudi mednarodni uporabi.

KOLEKTOR ne jamči za točnost podatkov, objavljenih na spletnih straneh v vseh državah; prav tako ne jamči, da so vsi produkti in storitve na voljo v vseh državah pod enakimi pogoji.

Z ogledom spletne strani se strinjate z vsem spodaj navedenim, kakor tudi s pogoji uporabe. Pogoji uporabe oz. določbe o varovanju zasebnosti so pravno zavezujoči.

Omejitev odgovornosti

KOLEKTOR bo urejal spletne strani s potrebno skrbnostjo, da bi zagotovil točne informacije in ažurne podatke, kljub temu pa ne jamči in ne prevzema odgovornosti za njihovo točnost in celovitost. Pridržujemo si pravico, da kadarkoli in na kakršenkoli način brez predhodnega obvestila spremenimo vsebino spletnih strani ter pravnih obvestil.

Uporabniki uporabljajo spletne strani na lastno odgovornost. KOLEKTOR ne odgovarja za uporabo spletnih strani ali škodo nastalo zaradi pomanjkljivosti, napake vsebin na spletni strani, nedelovanja ali nedosegljivosti spletnih strani. KOLEKTOR ali katerakoli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri pripravi in izdelavi spletnih strani, ne odgovarja za kakršnokoli škodo, ki bi izhajala iz dostopa ali uporabe informacij na teh spletnih straneh oziroma nezmožnosti dostopa/uporabe teh informacij ali zaradi kakršnekoli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini.

KOLEKTOR ne odgovarja za vsebino, ki jo na spletni strani objavijo uporabniki spletne strani.

Povezave do spletnih strani tretjih oseb

Na teh spletnih straneh so tudi informacije tretjih oseb in povezave z njihovimi spletnimi stranmi. Kjerkoli je po naši oceni primerno, je to ustrezno označeno. KOLEKTOR ne prevzema nobene odgovornosti za vsebino, dosegljivost, delovanje ali varnost na spletnih straneh tretjih oseb.

Pravice intelektualne lastnine

Vsebine na spletnih straneh (besedilo, slike, fotografije, grafični prikazi, elektronske datoteke, zvočni in video posnetki,…) so v zakonsko dovoljenem okviru predmet avtorskih in sorodnih pravic ter drugih pravic intelektualne lastnine. Vse vsebine, ki se nahajajo na spletnih straneh, so last KOLEKTORJA in se lahko uporabljajo le v osebne, nekomercialne namene, pri čemer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in drugih pravicah intelektualne lastnine. Promocijske vsebine na spletni strani (npr. revija K Magazin, revija Informator …) so namenjene osebni uporabi ter se jih brez predhodnega pisnega soglasja s strani KOLEKTOR GROUP d.o.o. ne sme distribuirati ali uporabljati v komercialne namene.

Blagovne znamke, logotipi in storitvene ikone, ki se nahajajo na spletnih straneh, so registrirane ali neregistrirane blagovne znamke družb koncerna KOLEKTOR ali z njimi povezanih organizacij oziroma poslovnih partnerjev, za objavo katerih ima koncern KOLEKTOR dovoljenje njihovih imetnikov. Uporaba znamk, logotipa ali katerekoli licence, katerih lastniki so družbe koncerna KOLEKTOR ali tretje osebe, brez predhodnega pisnega dovoljenja ni dovoljena. Zloraba je strogo prepovedana in kazniva.

Prepovedano je kakršnokoli prepisovanje, razmnoževanje, distribuiranje ali drugačno razširjanje vsebine, ki se nahaja na spletni strani, brez predhodnega pisnega dovoljenja KOLEKTOR GROUP d.o.o. Prošnjo za rabo vsebin s spletne strani naslovite na elektronski naslov VOP@kolektor.com.

Politika zasebnosti

Ker cenimo vašo varnost in zasebnost, vaše osebne podatke obdelujemo skladno z Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov (GDPR) in veljavno zakonodajo o varstvu osebnih podatkov v Republiki Sloveniji.              

Našo spletno stran lahko obiščete brez navedbe svojih osebnih podatkov, prav tako le-ta ne zbira avtomatizirano vaših osebnih podatkov. Osebne podatke zbiramo le takrat, ko nam jih posredujete sami, na primer prek vaše uporabe spletne strani in njenih funkcij, ko nas kontaktirate neposredno po elektronski pošti, telefonu, v pisni obliki ali prek družabnih medijev, ko naročate naše storitve ali na kakršenkoli drug način, s katerim nam posredujete osebne podatke.

Vaše osebne podatke lahko posredujemo tudi skupnim upravljavcem ali pogodbenim obdelovalcem, o čemer ste vedno obveščeni ob podaji osebnih podatkov.

Podatke posredujemo tudi našim obdelovalcem, ki jih obdelujejo v skladu z našimi navodili. Med takšne obdelovalce sodijo:

  • MailChimp, The Rocket Science Group, LLC 675 Ponce de Leon Ave NE Suite 5000. Atlanta, GA 30308 USA
  • CREATIM RŽIŠNIK PERC d.o.o., Delavska cesta 26, Šenčur, 4208 Šenčur, matična številka: 1528211000

Podatke, ki nam jih posredujete, se uporablja zgolj v namen, za katerega so bili podani. Vaši osebni podatki ostajajo v KOLEKTORJU. Hranijo se na strežnikih izvajalca spletne strani, našega pogodbenega obdelovalca.

Kadarkoli lahko zahtevate dostop, prenos, preklic soglasja, dopolnitev, popravke, blokiranje oz. omejitev obdelave. Imate pravico do ugovora obdelovanju in pravico do izbrisa svojih osebnih podatkov. Svojo privolitev lahko kadarkoli prekličete. Preklic soglasja ne vpliva na zakonitost obdelave podatkov, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica, niti ne vpliva na nadaljnjo obdelavo podatkov, katerih obdelavo določa zakon. Pri nadzornem organu vložite pritožbo če menite, da obdelava osebnih podatkov krši določila na področju varstva osebnih podatkov. Za uveljavljanje pravic se lahko posameznik s pisno izjavo obrne na naslov KOLEKTOR GROUP d.o.o., Vojkova ulica 10, 5280 Idrija ali z elektronskim sporočilom na naslov VOP@kolektor.com.

Piškotki

Piškotek je manjša datoteka, ki se namesti na vašo napravo med obiskom spletne strani in jo stran, ki je piškotek izdala, prepozna. Namen uporabe piškotkov je izboljšati delovanje spletne strani in uporabniške izkušnje pri ogledu spletnih strani. Več o piškotkih.

Varnost

KOLEKTOR uporablja tehnične in organizacijske varnostne ukrepe, ki vaše osebne in druge podatke varujejo pred manipulacijo, izgubo, uničenjem ali nepooblaščenim dostopom. KOLEKTOR osebne podatke obdeluje in varuje v skladu z zahtevami mednarodnih in nacionalnih predpisov, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.

Mednarodni prenos podatkov

Vaše osebne podatke lahko v nekaterih primerih posredujemo tudi v države, ki niso članice Evropskega gospodarskega prostora.

V okviru posredovanja podatkov prejemnikom lahko vaše podatke posredujemo tudi v tretje države izven Evropskega gospodarskega prostora. Vsako tovrstno posredovanje bo izvedeno le v primeru, da se dotični prejemnik zaveže, da bo upošteval standarde varovanja osebnih podatkov izdane s strani Evropske komisije.

Kontakt

Z morebitnimi vprašanji glede te spletne strani se lahko obrnete na kolektor@kolektor.com

Končne določbe

Glede morebitnih vprašanj, ki niso urejena v tem dokumentu, ter v primeru spora iz naslova uporabe spletne strani se uporablja pravo Republike Slovenije. 

[1] Koncern KOLEKTOR sestavljajo povezana podjetja pod obvladujočo družbo KOLEKTOR HOLDING d.d., Vojkova ulica 10, 5280 Idrija, Slovenija, matična št.: 5557801000.

 

Fotografije

  • Izidor Farič
  • arhiv Kolektor Koling
  • arhiv Kolektor CPG
  • arhiv koncern Kolektor
  • arhiv Luka Koper 

 

Naročite se na e-novice