Materiali in konstrukcije

Kamniti agregati

Pridobivanje frakcij kamnitega agregata izvajamo na separacijah Tolmin in Laže, kjer se nahaja tudi kamnolom. Vrste peskov, ki jih ponujamo, so primerne za zidanje in ometavanje, za izdelavo estrihov in tlakov ter proizvodnjo asfalta. Poleg tega so gramoze primerne za proizvodnjo vseh vrst betonov, betonskih izdelkov in fasadnih plošč ter za tamponske nasipne materiale.

Kamniti agregati

Asfaltne zmesi

Asfaltne zmesi

Asfaltne zmesi izdelujemo v dveh asfaltnih bazah: Laže in Vrtojba. Nazivna kapaciteta v Lažah znaša 240 ton asfaltne zmesi na uro, medtem ko v Vrtojbi znaša 100 ton ter so primerne za asfaltiranje cest, kolesarskih stez, pločnikov in dvorišč. Iz leta v leto pa povečujemo tudi predelavo rezkanca v asfaltni granulat, ki ga potem ponovno uporabljamo v asfaltnih zmeseh. S ponovno uporabo tovrstnega materiala sledimo splošnim smernicam trajnostnega razvoja.

Betonske mešanice

Na razpolago imamo sedem betonarn, od tega dve mobilni v Krškem in Lažah ter pet stalnih v Ajdovščini,  Vrtojbi, Tolminu, Serminu in Lažah. Zadnja betonarna je napredna, visoko zmogljiva in sodobna stalna betonarna v kateri se izdela daleč največ betona za oskrbovanje večjih projektov, saj lahko proizvede tudi do 70 m3 na uro.

Betonske mešanice

Armiranobetonske konstrukcije

Armiranobetonske konstrukcije

Proizvodni prostori armirano betonskih montažnih elementov se nahajajo na dveh lokacijah: Laže in Ajdovščina, kjer izdelujemo linijske konstrukcijske elemente, stenske in specialne strešne elemente ter prednapete votle plošče. Naročnikom lahko nudimo tudi izdelavo, dobavo in montažo montažnih betonskih elementov v celovite konstrukcije.

AB drogovi 

V okviru AB proizvodnje se nahaja proizvodnja krivljene armature iz jekla in proizvodnja prefabriciranih elementov za elektro distribucijo (centrifugiranih armiranobetonskih drogov in drogovnikov ter klešč in konzol).

Vas zanima več?

Kontaktiraj nas

Naročite se na e-novice