V Idriji gradimo nov objekt

V Idriji gradimo nov objekt

26. 07. 2023

Na idrijski lokaciji razvijamo in začenjamo serijsko proizvodnjo novih produktov, električnih pogonov za različne funkcije v avtomobilih. Proizvodnja bo potekala v obstoječih halah v naši industrijski coni. Ker imajo novi produkti drugačne proizvodne zahteve od dosedanjih, obstoječi prostori v proizvodnih objektih ne zadoščajo za vzpostavitev vseh proizvodnih procesov, manjka pa tudi prostor za začasno skladiščenje in pripravo materiala za uporabo v proizvodnem procesu.

Gradnja novega objekta v industrijski coni Kolektor

Gradnja novega objekta v industrijski coni Kolektor

Predvsem priprava materiala bo ključna za zagotavljanje nemotene in količinsko optimalne oskrbe proizvodnje ob upoštevanju visokih zahtev po sledljivosti, čistosti in elektrostatični izolaciji. Priprava materiala bo deloma povsem avtomatizirana, z avtomatskim skladiščnim sistemom za manjše pakirne enote in robotskimi vozili za dostavo.

Zaradi naštetega smo pričeli z gradnjo novega skladiščno-proizvodnega objekta, ki bo deljen na tri dele. En del bo skladišče za komisioniranje materialov, drugi del bo namenjen skladiščenju in proizvodnim prostorom, tretji del pa bo povezovalni nadstrešek med njima. Objekt bo imel več kot 3.700 m2 bruto površine in bo predvidoma dokončan v začetku leta 2024.

Ker je ena od naših prioritet slediti megatrendu zelenega prehoda v brezogljično družbo, bo tudi streha novega objekta opremljena s sončno elektrarno. Imela bo bruto nazivno moč 400 kWp in bo na leto proizvedla približno 500 MWh zelene električne energije.


Nazaj
Delite na socialnih omrežjih:

Naročite se na e-novice