Stojan Petrič prejemnik Kozlerjeve nagrade

Stojan Petrič prejemnik Kozlerjeve nagrade

05. 10. 2020

Občina Kočevje je ob svojem občinskem prazniku podelila štiri občinske nagrade. Kozlerjevo nagrado za dosežke na področju gospodarstva je prejel predsednik nadzornega sveta Kolektorja Stojan Petrič, ki, kot so zapisali predlagatelji v utemeljitvi, pooseblja gospodarsko odličnost.

Stojan Petrič prejemnik Kozlerjeve nagrade

Stojana Petriča s Kočevjem od leta 2007 povezuje podružnica za proizvodnjo komutatorjev, ki je v trinajstih letih postala eden največjih delodajalcev na tem območju in zaposluje 80 ljudi. Naložba je z začetnih 2,5 milijona evrov narasla na več kot 10 milijonov, izdelali pa so več kot 228 milijonov komutatorjev.

»Največji razlog za prenos proizvodnje je bil pomanjkanje kadrov in prostora v Idriji. Občina Kočevje nas je s pametno politiko privabljanja kapitala in pridobitev proizvodnih prostorov v občini prepričala, da je prav Kočevje pravo mesto za širitev proizvodnih kapacitet koncerna Kolektor,« je ob prejemu nagrade povedal nagrajenec in dodal, da je Kočevska občina lep primer uspešnega vodenja in potrjuje, da je prav od pravilnega izbora vodilne strukture (županov ali managerjev) odvisna uspešnost lokalne skupnosti ali podjetja. »Presenečen sem, da  prav Občina Kočevje ob sredstvih, ki jih od države dobi za svoje projekte, pridobi še enkrat toliko sredstev iz EU. Ob tem gre občini tudi veliko priznanje na področju pridobivanja tujega kapitala. Dober primer tega je investicija japonskega podjetja Yaskawa.«

Zaradi dodatnih selitev proizvodnih linij iz Idrije v Kočevje naj bi podružnica v Kočevju letošnje leto zaključila z rekordno prodajo, kar pa je preprečila epidemija covid-19. V letu 2021 pa se pričakuje ponovna rast.

Ne spreglej


Nazaj
Delite na socialnih omrežjih:

Naročite se na e-novice