Prva izvedba konference Future 4.0 presegla vsa pričakovanja!

Prva izvedba konference Future 4.0 presegla vsa pričakovanja!

30. 11. 2018

Izjemno vzdušje v industrijskem ambientu Gorenja, odlični nastopi govorcev ter skrbno organizirani sestanki s start-upi na prvi izvedbi konference Future 4.0 so presegli vsa pričakovanja ekipe Kolektor Ventures.

Prva izvedba konference Future 4.0 presegla vsa pričakovanja!

Direktorica Kolektor Ventures Mateja Lavrič (v sredini) je na konferenci Future 4.0 sodelovala na okrogli mizi o uspešnih praksah sodelovanja korporacij in start-upov ter s predstavitvijo projekta REWO požela številna vprašanja in navdušenje udeležencev.

Konferenco Future 4.0, posvečeno povezovanju start-upov in korporacij ter izmenjavi dobrih praks na področju inoviranja za industrijo, je letos prvič in v ekstremno kratkem času vrhunsko organizirala ekipa velenjskega SAŠA inkubatorja. Da smo v Sloveniji pridobili tovrsten dogodek, sta zaslužna tudi dva slovenska industrijska velikana – idrijski Kolektor in velenjsko Gorenje ter ostali zasebni in javni partnerji, ki so udeležencem omogočili vsebinsko bogato dvodnevno konferenčno izkušnjo.

Predstavnici Kolektor Ventures Mateja Lavrič in Stanislava Vabšek sta v okviru konference opravili 16 sestankov s start-upi, predvsem s področja industrijskega IoT, robotike in ostalih novih tehnologij, ki bodo v bližnji prihodnosti poganjale pametne tovarne prihodnosti. "Navdušeni sva bili nad organizacijo, lokacijo, sceno in vsem, kar je majhna ekipa SAŠA inkubatorja uspela izvesti v pičlih dveh mesecih, odkar smo skupaj prišli do ideje za izvedbo takšne konference, ki je v celoti posvečena povezovanju in sodelovanju korporacij, investitorjev in start-upov, ki so na kakršenkoli način povezani z inoviranjem na področju industrije 4.0."

Konferenca Future 4.0 bo svoje poslanstvo nadaljevala v okviru tako imenovanih Future 4.0 "meetup-ov", ki bodo potekali v soorganizaciji Kolektorja. Gre za neformalna srečanja oz. druženje skupnosti s področja industrije 4.0, na katere pa bodo vabljeni tudi ostali člani slovenske start-up skupnosti, ki želijo spoznavati dobre prakse in izmenjavati izkušnje iz različnih področij poslovanja visokotehnoloških podjetij – kadrovanja, intelektualne lastnine, prodaje, marketinga ipd.

Prvi Future 4.0 "meetup" bo tako Kolektor soorganiziral v četrtek, 7. marca 2019, in sicer v prostorih Kolektor Digital v industrijski coni Vič, poslovna stavba Imparo. Tematika prvega tokratnega druženja bo obarvana kadrovsko – kako pritegniti in ohraniti najboljše talente. Pa tudi, zakaj metode nadzora in ukazov ali "korenčka in palice" pri vodenju nadarjenih ekip in posameznikov enostavno niso več primerne ter kako jih nadomestiti z motivacijskimi, mehkejšimi prijemi t.i. managementa 3.0.


Nazaj
Delite na socialnih omrežjih:

Naročite se na e-novice