Predrag Zorić je Kolektorjev menedžer leta

Predrag Zorić je Kolektorjev menedžer leta

16. 12. 2022

Kolektor na vsaki dve leti na tradicionalnem prednovoletnem srečanju menedžerjev razglasi svojega menedžerja leta. Ta laskavi naziv si je prislužil Predrag Zorić, direktor podjetja Kolektor CCL.

Predrag Zorić, menedžer leta

Predrag Zorić, menedžer leta

Predrag Zorić se je podjetju Kolektor CCL pridružil 1. maja 2015 kot pomočnik direktorja. Dve leti kasneje je formalno napredoval na mesto direktorja. Kljub vsem službenim in družinskim obveznostim je v tem času uspešno opravil MBA študij na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani.

Pod njegovim vodstvom je podjetje Kolektor CCL več kot podvojilo realizacijo prodaje na letošnjih predvidenih 40 milijonov evrov. Čeprav se bori z izdelki v zreli življenjski dobi, bo letos podjetje doseglo dvomestno, prek 12-odstotno vrednost EBITDA v realizaciji prodaje. S tem bodo presegli vsa pričakovanja ter ponosno izplačali dividende lastnikom.

Lokacija, kamor se je Predrag leta 2015 zaposlil, ni več del podjetja. Pod njegovim vodenjem so v regiji nastale tri nove, ki zaposlujejo več kot 580 zaposlenih, podjetje pa je najpomembnejši zaposlovalec v regiji. Z neštetimi uspešno opravljenimi transferji iz Švice, Nemčije, Koreje in Slovenije danes podjetje deluje v treh programih skupine Kolektor Mobility.

Predrag je iz imena Kolektor v Bosni in Hercegovini naredil ugledno in zaželeno blagovno znamko. S članstvom v gospodarski zbornici, sodelovanjem z izobraževalnimi ustanovami in centri znanja v regiji je dosegel, da je Kolektor zaželen in pogost član regijskih srečanj, simpozijev, konferenc in drugih pobud.


Nazaj
Delite na socialnih omrežjih:

Naročite se na e-novice