Podprli smo ekipo Superior engineering pri letošnjem razvojnem projektu Formule Student

Podprli smo ekipo Superior engineering pri letošnjem razvojnem projektu Formule Student

26. 05. 2022

Formula Student je najbolj uveljavljeno evropsko tekmovanje v izobraževalnem inženirstvu, pri katerem vsako leto sodeluje več kot 100 univerz s celega sveta. Cilj tekmovanja, ki ga podpirajo industrija in inženirji, je razviti in spodbuditi podjetne in inovativne mlade za kariero v inženirstvu.

Podprli smo ekipo Superior engineering pri letošnjem razvojnem projektu Formule Student

Industrija motošporta projekt obravnava kot standard, ki ga morajo izpolnjevati diplomirani inženirji, ki prehajajo z univerze na delovno mesto. Je referenca za inženirske izkušnje iz resničnega sveta, ki združuje praktične inženirske izkušnje z mehkimi veščinami, vključno s poslovnim načrtovanjem in vodenjem projektov.

Superior Engineering je slovenska ekipa, ki jo sestavlja več kot  30 mladih, aktivnih, ambicioznih študentov različnih fakultet (strojništva, elektrotehnike, ekonomije …). Vsi imajo enak cilj: z na fakulteti pridobljenim znanjem in pod okriljem sponzorjev ustvariti kompleksen in celovit izdelek, formulo, po vzoru Formule 1, s katerim se preizkusijo na dirkalni stezi in svoje dosežke primerjajo z ostalimi evropskimi fakultetami na tekmovanju Formule Student.

Ker je Kolektor zlati sponzor ekipe, smo v Kolektorju Orodjarna za novo vozilo izdelali mehanske dele vpetja koles in krmilnega mehanizma. Ekipa Superior engineering je pokazala visoko stopnjo zavzetosti in sodelovanja. Člane smo povabili v Idrijo na prevzem izdelanih delov. Seznanili smo jih s Kolektorjevim programom in jim pokazali proizvodne prostore orodjarne in strojegradnje. Z navdušenjem so spremljali krajšo predstavitev izdelave delov s strani orodjarskih mojstrov.

Pohvala vsem vključenim v letošnji projekt, ekipi Superior engineering pa želimo uspešno nadaljevanje projekta in čim boljše nastope na tekmovanjih Formule Student.


Nazaj
Delite na socialnih omrežjih:

Naročite se na e-novice