Po 60-ih letih dva kamionska vhoda v Luko Koper

Po 60-ih letih dva kamionska vhoda v Luko Koper

31. 05. 2019

Dolgo pričakovani srminski kamionski vhod v pristanišče je odprl svoja vrata. Investicija, zgrajena v dobrih sedmih mesecih, je bila težka 4,15 milijona evrov. Na nov vhod bo preusmerjenih 40 odstotkov tovornega prometa, kar bo bistveno razbremenilo glavni vhod v luko. Glavni izvajalec del je bil Kolektor CPG.

Po 60-ih letih dva kamionska vhoda v Luko Koper

Odprtje srminskega vhoda je pospremil predsednik uprave Luke Koper Dimitrij Zadel, ki je poudaril, da z novim vhodom ne bodo rešili vseh težav, bodo pa bistveno razbremenili glavni vhod. Sklenil je, da vhod predstavlja nov začetek razvoja pristanišča, ki se sooča z močno konkurenco v soseščini. V pristanišče se dnevno pripelje okoli 1000 tovornjakov. Samo lani so jih našteli 325.000. Dodal je še, da velika rast tovornega prometa ni problematična samo za interno logistiko, ampak tudi z vidika obremenitve cest. Uradnemu odprtju novega vhoda sta prisostvovala ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek in koprski župan Aleš Bržan.

Celoten projekt je obsegal izgradnjo štiripasovne vpadnice v Luko Koper in modularni – kontejnerski objekt z jekleno nadstrešnico, ki z valovito obliko ponazarja valovanje morja. Sočasno so bile za potrebe carine in varnostne službe zgrajeni objekti in dodane naprave, ki bodo omogočale lažjo izvedbo nadzora. Urejene so bile tudi talne označbe, postavljeni prometni znaki in table ter montirana jeklena varnostna ograja.


Nazaj
Delite na socialnih omrežjih:

Naročite se na e-novice