Osnovni šoli Idrija smo donirali žoge

Osnovni šoli Idrija smo donirali žoge

24. 11. 2023

Vemo, da je žoga najpogostejši pripomoček za zabavo otrok, saj nudi priložnost za različne skupinske igre. Z žogo se preprosta otroška igra spremeni v pravo podjetje – učencem omogoča učenje sodelovanja v skupini, pogajanja, reševanja nesoglasij in postavljanja zase. S tem, ko so učenci v skupni igri, prevzamejo nadzor nad igro in odgovornost za rezultat celotne ekipe. Ker se od njih zahteva, da spoštujejo navodila igre, pridobivajo tudi občutek za čas ter urijo veščine vodenja in odločanja. Nenazadnje pa aktivnosti z žogo izboljšujejo sposobnost prostorskih predstav, razvijajo koordinacijo celotnega telesa, ravnotežja in spodbujajo natančnost.

Učenci podaljšanega bivanja OŠ Idrija z žogami

Učenci podaljšanega bivanja OŠ Idrija z žogami

Na Osnovni šoli Idrija je v letošnjem šolskem letu v program podaljšanega bivanja, ki vključuje različne strokovno vodene in z učnim načrtom podprte dejavnosti, vpisanih 308 učencev od 1. do 5. razreda. Za učence so igre, ki se jih v podaljšanem bivanju igrajo, le zabaven način, da za nekaj časa prekinejo s šolskimi obveznostmi in si vzamejo proti čas, med igro pa se vseeno opravljajo številne funkcije, povezane z razvojem otroka. Prosti čas učencem omogoča, da gradijo in sklepajo prijateljstva ter ga zapolnijo z različnimi oblikami gibanja.

Da so igre z žogo pomembne se zavedamo tudi v Kolektorju, zato smo Osnovni šoli Idrija tudi tokrat priskočili na pomoč in jim podarili 20 odbojkarskih žog, s katerimi verjamemo, da si bodo učenke in učenci skozi igre krepili zdravje, razvijali zdravo športno tekmovanje, ustvarjalnost in spodbujali razvoj socialnih veščin.


Nazaj
Delite na socialnih omrežjih:

Naročite se na e-novice