Obiskali so nas študenti Fakultete za strojništvo iz Sarajeva

Obiskali so nas študenti Fakultete za strojništvo iz Sarajeva

06. 06. 2022

Študentska organizacija Fakultete za strojništvo v Sarajevu »Žiroskop« je v sodelovanju s Fakulteto za strojništvo Univerze v Sarajevu in Fakulteto za strojništvo Univerze v Ljubljani organizirala strokovno ekskurzijo v Slovenijo in obisk nekaterih večjih podjetij. Študenti so od 30. maja do 2. junija z ogledi podjetij, kot so Kolektor, Yaskawa, TPV, Bosch Rexroth, spoznavali sodobne razvojne in proizvodne programe.

Obiskali so nas študenti Fakultete za strojništvo iz Sarajeva

Goste je ob obisku Kolektorja v Idriji pozdravil predsednik uprave Valter Leban. Po predstavitvi celotne skupine in podjetij Kolektor Orodjarna in Kolektor KFH, so se študenti odpravili na ogled proizvodnje v omenjenih dveh podjetjih.

Študentje so bili enotni, da bi morali ekskurzije, kot je bila letošnja v Slovenijo, vključiti v študijski koledar. Z njo so dobili potrditev, da je bila njihova odločitev za študij strojništva pravilna. Dala jim je motivacijo za nadaljnje delo in možnost srečanje in navezovanja stikov s potencialnimi bodočimi delodajalci. V praksi so lahko videli, v katero smer gre sodobna stojna industrija in katere kompetence od njih, bodičih inženirjev, zahteva industrija.


Nazaj
Delite na socialnih omrežjih:

Naročite se na e-novice