Obeležujemo 60 let delovanja

Obeležujemo 60 let delovanja

13. 01. 2023

V skupini Kolektor danes obeležujemo prav poseben dan. Pred natanko 60 leti je idrijska občinska skupščina sprejela sklep o ustanovitvi podjetja za proizvodnjo komutatorjev, imenovanega Tovarna kolektorjev Idrija. Čeprav se je 60 let nazaj veliko stvari zdelo nemogočih, se ponosno spominjamo začetkov, ko je to podjetje s 26 zaposlenimi postavilo temelje Kolektorju, kot ga poznamo danes.

Prostori Tovarne kolektorjev Idrija

Prostori Tovarne kolektorjev Idrija

In kdo je Kolektor danes? Smo skupina 5.500 zaposlenih v več kot 30 podjetjih doma in po svetu, ki je v lanskem letu realizirala 1,1 milijarde evrov prodaje. Skozi desetletja smo se razvijali in rasli, zato danes ne slovimo več le po proizvodnji komutatorjev, temveč tudi drugih komponent v avtomobilski industriji ter razvoju gradbeništva, elektroenergetike in mnogo drugih tehnoloških področij.

Kolektor smo ljudje. In prav vsak od nas s svojim delom, znanjem in izkušnjami sestavlja in poganja Kolektor. Veselimo se novih uspešnih zgodb, ki jih bomo pisali skupaj. Še naprej bomo rasli, se razvijali, krepili identiteto »One Kolektor« ter sledili megatrendu digitalizacije in zelenega prehoda v brezogljično družbo. Naš cilj v naslednjih 5–10 letih je doseči poldrugo milijardo evrov prodaje.

Kolektor danes

Idrijska lokacija


Nazaj
Delite na socialnih omrežjih:

Naročite se na e-novice