Nov začetek z moderno stanovanjsko sosesko v centru Nove Gorice

Nov začetek z moderno stanovanjsko sosesko v centru Nove Gorice

12. 12. 2019

S položitvijo temeljnega kamna se je začela gradnja druge stolpnice stanovanjske soseske Majske poljane. Temelje za gradnjo sta 'postavila' direktor podjetja K.Tivoli Tine Vadnal in župan Mestne občine Nova Gorica dr. Klemen Miklavič. Ta pravi, da so v Novi Gorici že težko pričakovali stanovanjsko gradnjo, saj da stanovanj v mestu primanjkuje.

Nov začetek z moderno stanovanjsko sosesko v centru Nove Gorice

»Stanovanja so eden temeljnih razvojnih izzivov, če se hoče razvijati gospodarstvo. Potrebujemo tudi ugodno okolje, da mesto pomlajujemo. To pa pomeni, da smo privlačni za naseljevanje mladih družin in povratek diplomantov po študiju. Stanovanje je primarna eksistencialna skrb vsakega človeka in vsake družine. In ker so potrebe pri nas po stanovanjih velike, je to tudi izziv občine.« Zasebna gradnja je pomemben prispevek k zagotavljanju dovolj velikega števila stanovanj in s tem k nižanju cene stanovanj. »Nadaljevanje projekta Majskih poljan je izjemnega pomena za oživljanje degradiranega območja, ki je nekoč predstavljajo rob mesta Nove Gorice, danes pa se postavlja v center prvega evropskega čezmejnega somestja, ki želi postati evropska prestolnica kulture in mednarodno središče,« je še povedal Miklavič. 

Stolpnica B bo oblikovana edinstveno, s funkcionalnimi in praktično zasnovanimi 73 stanovanji, odprtimi poslovnimi prostori in podzemno garažo. Po besedah Tineta Vadnala, direktorja podjetja K.Tivoli, so veliko pozornosti namenili postavitvi stanovanj in smiselni izkoriščenosti prostora. »Zavedamo se, da je nakup doma življenjska investicija, ki ne vpliva le na bodoče stanovalce, ampak tudi na njihove potomce. Ob zavedanju, da zasnova naših stanovanjskih sosesk vpliva tudi na okolico, stremimo tako k uporabnosti kot tudi k modernim in sodobnim standardom«.

Predviden rok izvedbe je prva polovica leta 2021.

Ne spreglej


Nazaj
Delite na socialnih omrežjih:

Naročite se na e-novice