Kolektor Igin: otvoritev prvega objekta na ključ

Kolektor Igin: otvoritev prvega objekta na ključ

24. 09. 2020

Ta mesec smo v Kobaridu svojemu namenu predali prvi objekt, ki smo ga skupaj s partnerjem Kolektorjem CPG izvedli na ključ. Nova RTP Kobarid je pomembna pridobitev za prebivalce Zgornjega Posočja, saj jim bo zagotavljala nemoteno in kakovostno napajanje z električno energijo.

RTP Kobarid

RTP Kobarid

Dobre 4 milijone evrov vredno pogodbo za posel »Izgradnja RTP 110/35/20 kV Kobarid« smo s podjetjem SODO podpisali pred dobrima dvema letoma. Gradnja objekta se je pričela junija 2018, končana pa je bila januarja letos. Tehnični pregled je objekt prestal v tem mesecu. 

Investitor se je na pobudo lokalne skupnosti odločil, da ne bo obnavljal stare RTP, ampak zaradi upadov napetosti v dolini Soče raje na istem mestu zgradil novo. Odločili so se za projekt na ključ in ne za več razpisov za posamezna dela. To se je izkazalo za odlično potezo, saj je bil čas izvedbe bistveno krajši (namesto dve leti je bil objekt zgrajen v letu in pol), prav tako pa je bila znana vsa oprema in so se gradbena dela lahko temu prilagodila.

Projekt izgradnje RTP Kobarid obsega dve fazi. Prva, ki je že zaključena, je zajemala vsa gradbena dela in postavitev 20 in 35 kV stikališč, druga pa bo zajemala postavitev 110 kV GIS stikališča, ko se bodo v prihodnosti za to pojavile potrebe.

Transformatorje za RTP Kobarid je dobavila Kolektor Etra, gradbena dela, ki so že prilagojena bodočemu 110 kV stikališču, pa je izvedlo podjetje Kolektor CPG.

Nova RTP postaja bo zagotovila nemoteno in kakovostno napajanje odjemalcev v Zgornjem Posočju ter nadaljnji razvoj turizma in industrije ter s tem tudi odpiranje novih delovnih mest, ki so ključna za nadaljnji razvoj tega dela države.

Ne spreglej

 


Nazaj
Delite na socialnih omrežjih:

Naročite se na e-novice