Kolektor Etra prodrla na arabski trg

Kolektor Etra prodrla na arabski trg

22. 09. 2017

Po desetih letih prizadevanj je Kolektor Etra sklenila prvi posel na konkurenčnem arabskem trgu. Za eno največjih sončnih elektrarn na svetu, katere skupna moč je kar 800 MVA, kar je več kot zmore naša nuklearna elektrarna v Krškem, so prodali transformatorje, ki jih bodo v Dubaj transportirali kar z letalom.

Kolektor Etra prodrla na arabski trg

Kolektor Etra je družbi DEWA (Dubai Electricity & Water Authority) prodala skupno 8 specialnih ozemljitvenih transformatorjev in prva dva bosta odpremljena že prihodnji mesec. Zaradi kupčevih zahtev in zelo kratkega dobavnega roka bosta v Dubaj dostavljena z letalom, kar bo kupec tudi sam organiziral.

Podpis te pogodbe je za Kolektor Etro bolj kot zaradi višine posla pomemben zaradi odprtja vrat na tekmovalen trg Združenih arabskih emiratov, na katerem si obetajo posle tudi v prihodnje.

»Poslovanje v Dubaju je izjemno zahtevno. Ob kopici priloženih dokumentov mora biti izdelek, ki ga ponujaš, tehnično brezhiben, potencialni kupec pa si ogleda tudi proizvodnjo. Šele, ko so z vsem zadovoljni, lahko kandidiraš na razpisu. Trg je za cenovno konkurenčne, za sklenitev pravega posla pa potrebuješ pravega agenta,« pojasnjuje Peter Novak, komercialni direktor Kolektor Etre, kjer so posel tudi dobili s pomočjo dobrega lokalnega agenta. Pri tem pa je pomembno imeti pravega agenta, saj posli tam potekajo zelo hierarhično. Zaželeno je, da te podpira kdo iz kraljeve družine, možne pa so tudi druge poti.

Kolektor Etra s 370 zaposlenimi sodi med največje slovenske izvoznike in na tujih trgih ustvari okoli 90 odstotkov prihodkov. Skoraj polovico prihodkov ustvari na skandinavskem trgu, izvažajo pa še v Nemčijo, Veliko Britanijo, Švico, Avstrijo in Nizozemsko.

 


Nazaj
Delite na socialnih omrežjih:

Naročite se na e-novice