Kolektor Etra podpisala največjo pogodbo v zgodovini tovarne

Kolektor Etra podpisala največjo pogodbo v zgodovini tovarne

21. 08. 2019

Kolektor Etra je z družbo Fingrid, finskim sistemskim operaterjem prenosnega omrežja, podpisala pogodbo o dobavi sedmih 400-kilovoltnih transformatorjev. Na Finsko jih bodo dobavili do leta 2023. Posel je vreden dobrih 20 milijonov evrov.

Peter Novak, komercialni direktor Kolektor Etre, in Timo Kiiveri, podpredsednik Fingrida, po podpisu pogodbe

Peter Novak, komercialni direktor Kolektor Etre, in Timo Kiiveri, podpredsednik Fingrida, po podpisu pogodbe

Družba Fingrid ima v lasti celotno finsko prenosno omrežje s 66 transformatorji napetosti 400 ali 220 kilovoltov in 116 postaj. V lanskem letu je družba ustvarila 852,8 milijona evrov prihodkov.

Kot je povedal Peter Novak, komercialni direktor Kolektorja Etra, so si za vstop v Fingrid prizadevali od leta 2013.  Najprej so morali prestati vse predkvalifikacije in šele nato so se lahko prijavili na javni razpis za izbiro najboljšega ponudnika. »Tudi potem, ko smo bili že izbrani, ni šlo zlahka. Ekipa Fingrida je namreč v času pred podpisom pogodbe dvakrat prišla na presojo naše tovarne.« Kolektor Etra je morala na razpisu premagati veliko tekmecev iz Evrope in Azije. »Izbrali smo jo zaradi kakovosti njenih tehničnih rešitev, predvsem tu govorimo o dobrih izkoristkih transformatorjev, pri izbiri pa je odločala tudi ponujena cena,« je povedal Timo Kiiveri, podpredsednik Fingrida, in dodal, da so ponosi na to, da imajo izredno zanesljivo omrežje. »Naša zanesljivost je 99,9999-odstotna in tako želimo obdržati, zato zelo skrbno izbiramo dobavitelje. Kolektor Etra do zdaj za nas ni dobavljala, verjamemo pa, da bo posel v celoti izpeljan v naše skupno zadovoljstvo.«

Kolektor Etra na leto naredi več kot 240 kosov energetskih transformatorjev. Lani je bil njihov največji trg Švedska, kamor so prodali 42 transformatorjev. »Lani smo ustvarili več kot 100 milijonov evrov prihodkov od prodaje, letos jih pričakujemo 112 milijonov,« je še povedal Peter Novak.


Nazaj
Delite na socialnih omrežjih:

Naročite se na e-novice