Inženirka leta: dr. Nataša Kovačević med 10 finalistkami

Inženirka leta: dr. Nataša Kovačević med 10 finalistkami

12. 11. 2021

Znanih je deset nominirank za Inženirko leta 2021, ki predstavljajo največji potencial, da so s svojim delom in osebnostjo lahko zgled in navdih mlajšim generacijam deklet. V to izbrano družbo se je uvrstila tudi dr. Nataša Kovačevič, vodja projektov na oddelku za raziskave v podjetju Kolektor Group.

Inženirka leta: dr. Nataša Kovačević med 10 finalistkami

Nataša je odgovorna za preliminarne raziskave in razvoj novih materialov z izboljšanimi površinskimi lastnostmi, kot so omočljivost, električne, termične in mehanske lastnosti, varivost, spajkljivost in korozijska odpornost materialov. Želi doseči, da kovine ne bi rjavele, tudi z najnaprednejšimi pristopi pri raziskovanju na področju korozije – na atomistični ravni.

»Mladim dekletom bi svetovala, naj sledijo svojim ciljem in željam ter zanje odgovorno in trdno delajo, saj se jim bo to obrestovalo. Nič ni nemogoče, če verjameš vase in nikoli ne obupaš. Nujne pri tem so strast, volja in osredotočenost,« pravi finalistka za inženirko leta dr. Nataša Kovačević.

Z izborom Inženirka leta organizatorji naslavljajo problem »nevidnosti« inženirk v družbi. Cilj izbora je s spoznavanjem slovenskih inženirk pokazati, kako zanimive stvari počnejo in kako s svojim znanjem in delom prispevajo k napredku.


Nazaj
Delite na socialnih omrežjih:

Naročite se na e-novice