Inovatorji leta 2019 so …

Inovatorji leta 2019 so …

04. 11. 2020

Zaposleni v podjetjih koncerna Kolektor smo v letu 2019 v sistem vpisali 6106 idej in jih 80 odstotkov tudi realizirali. Strokovna komisija je ocenila ideje v 8 različnih kategorijah. In kdo so najboljši inovatorji v preteklem letu?

Inovatorji leta 2019 so …

Na področju množične inovativne dejavnosti so inovatorji leta postali: v kategoriji male izboljšave – posamezniki Janez Jeram, Kolektor Sikom – divizija B1, med skupinami je bila v kategoriji male izboljšave za najboljšo izbrana ekipa Kolektor Ascom – Pogoni, v kategoriji tehnične in druge izboljšave je bil za inovatorja leta izbran Jan Ogrin, Kolektor ATP – PE Vision, med skupinami pa si je priznanje v kategoriji tehnične in druge izboljšave prislužila skupina Kolektor Orodjarna – PE Vision.    

Na področju prebojne inovativne dejavnosti so se najbolje odrezali: v kategoriji izboljšave proizvodnih procesov Matej Jurman, Kolektor KFH, na področju izboljšave izdelkov, polizdelkov in storitev Kolektor Group za pogon oljnega separatorja, v kategoriji izboljšave netehnoloških procesov pa Qlector v sodelovanju s podjetji Kolektor KFH, Kolektor Sikom in Kolektor Group za aplikacijo Qlector LEAP.

Podeljene so bile tudi tri nagrade v kategoriji posebni dosežki. Za najboljšega vodjo TED oz. podskrbnika ID jo je prejel Rok Rupnik, Kolektor Sikom - Divizija B0, za najboljšega skrbnika ID pa je bil izbran Ratko Joksimović, Kolektor Sikom -  Pogoni. Prejemnik nagrade za življenjsko delo je Istok Jerman Kuželički iz Kolektor Etre.

Letošnja že 10. razglasitev najboljših inovatorjev je bila zaradi vseh ukrepov za preprečevanje širjenja covid-19 močno okrnjena. Čeprav je odpadla tradicionalna konferenca o inovativni dejavnosti, virus komisiji ni preprečil, da bi pregledala vse inovacije in najboljše tudi nagradila. Po besedah vodstva je namreč pomembna vsebina. Na rezultat so ponosni. Ideja in inovacij je veliko. Tiste prebojne so cenjene in dobivajo nagrade tudi zunaj koncerna.    

Vsem nagrajencem iskreno čestitamo.

Ne spreglej


Nazaj
Delite na socialnih omrežjih:

Naročite se na e-novice