Gostili smo vodstvo ljubljanske Fakultete za elektrotehniko

Gostili smo vodstvo ljubljanske Fakultete za elektrotehniko

14. 03. 2023

Na obisku v Idriji se je mudilo vodstvo Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, in sicer dekan fakultete prof. dr. Gregor Dolinar, prodekan za pedagoško dejavnost, prof. dr. Roman Kamnik, prodekan za znanstveno-raziskovalno dejavnost, prof. dr. Sašo Blažič, prodekan za finančne zadeve in kakovost, izr. prof. dr. David Nedeljković in tajnik fakultete, mag. Tea Urankar.

Gostili smo vodstvo ljubljanske Fakultete za elektrotehniko

Goste je sprejel Marjan Drmota, direktor skupine Kolektor Mobility in predsednik razširjenega upravnega odbora fakultete, in jim razkazal proizvodne prostore. Obisk je bil namenjen tudi izmenjavi informacij o projektih v teku in pregledu možnosti sodelovanja na področjih, pri katerih je v ospredju zeleni prehod v avtomobilski industriji. Dotaknili so se tudi sodelovanja na področju kadrovske problematike in pomembnosti odziva izobraževalnih ustanov na potrebe gospodarstva, s poudarkom na kompetencah inženirjev elektrotehnike, s katerimi bodo diplomanti Fakultete za elektrotehniko kos najaktualnejšim tehnološkim izzivom.

»S Fakulteto za elektrotehniko že vrsto let uspešno sodelujemo pri številnih skupnih projektih, saj imamo v svojem portfelju produktov in storitev vseh treh poslovnih skupin pisano paleto produktov, katerih vsebina je tesno povezana s področjem elektrotehnike, in to sodelovanje bomo v prihodnje še okrepili,« je povedal Drmota.  


Nazaj
Delite na socialnih omrežjih:

Naročite se na e-novice