Gostili smo evroposlanca Matjaža Nemca

Gostili smo evroposlanca Matjaža Nemca

29. 04. 2024

V okviru delovnega obiska v Idriji je poslanec v Evropskem parlamentu Matjaž Nemec obiskal tudi Kolektor. 

Gostili smo evroposlanca Matjaža Nemca

Kot je povedal, se želi z obiski po Sloveniji čim bolj seznaniti s projekti, ki jih vodijo tako v posameznih občinah, predvsem v okviru sofinanciranja s strani evropskih sredstev, kot tudi podjetja, ki sledijo sodobnim smernicam gospodarskega razvoja.

Vodstvo Kolektorja mu je uvodoma predstavilo celotno skupino s poudarkom na mobilnosti. Kolektor je eno od desetih slovenskih podjetij, dobaviteljev avtomobilski industriji, ki sodeluje v misiji Gremo, projektu zelene in digitalne transformacije slovenske avtomobilske industrije. Spregovorili so tudi o izzivih, s katerimi so soočajo, in pričakovani pomoči Evropske unije pri boju s kitajsko konkurenco. Agresivni vstop Kitajcev v elektrifikacijo in počasnost evropske avtomobilske industrije pri spremembi poslovnih modelov občutimo tudi dobavitelji avtomobilski industriji.

Kolektor že vse od ustanovitve pred 60 leti živi zavedanje po stalnem prilagajanju okolju. V skladu s tem je že v preteklosti diverzificiral proizvodni program.

Znotraj skupine Kolektor Mobility spreminja portfelj izdelkov in storitev, ki mu zagotavljajo rast in ustrezno dodano vrednost. Iz ponudnika komponent prehaja v ponudnika sistemov. Ta transformacija je kompleksen organizacijski in razvojni proces, ki zahteva obsežna vlaganja v razvoj novih tehnoloških rešitev in povečanje proizvodnih in logističnih kapacitet. Zaradi cenovnega pritiska konkurence, vse večje negotovosti in neprestanih sprememb pospešeno vlagamo v digitalno transformacijo in robotizacijo procesov. To so nujni koraki za ohranitev vloge globalnega dobavitelja v avtomobilski industriji.


Kot je povedal Marjan Drmota, direktor Kolektor Mobility, komponente prilagajamo za tiste aplikacije, ki jih kupci vgrajujejo v vozila mobilnosti prihodnosti. Kot ponudnik sistemov pa smo s pogoni v prvi fazi vstopili v t. i. osebno mobilnost, ki jo danes že uspešno nadgrajujemo z mobilnostjo na področju komercialnih vozil, delovnih strojev in robotskih sistemov, ki sodelujejo pri mobilnosti blaga. Del te proizvodnje si je evropski poslanec Matjaž Nemec tudi ogledal.


Nazaj
Delite na socialnih omrežjih:

Naročite se na e-novice