Donacija računalniške opreme za idrijsko osnovno šolo

Donacija računalniške opreme za idrijsko osnovno šolo

07. 06. 2022

Kolektor je Osnovni šoli Idrija doniral 18 računalniških kompletov, s katerimi bodo opremili novo računalniško učilnico.

Donacija računalniške opreme za idrijsko osnovno šolo

»Šola za nakup računalniške opreme nima dovolj sredstev, zato smo zelo veseli in hvaležni, da nam je bil Kolektor pripravljen pokloniti računalnike, ki so bili preseljeni iz podjetja v Nemčiji ob selitvi proizvodnje v Idrijo. S to velikodušno donacijo bomo opremili celotno novo računalniško učilnico. Šolske računalnike, s katerimi razpolagamo trenutno in jih bomo lahko zaradi nadomestitve odpisali, pa bomo lahko poklonili otrokom iz socialno šibkejših družin,« pravi ravnateljica OŠ Idrija Ivica Vončina. Nekaj računalnikov bo svoje mesto dobilo tudi v novem nadstropju na razredni stopnji, kjer zaenkrat še nimajo dovolj IKT opreme.

Andrej Brložnik, direktor podjetja Kolektor KFH, ki je osnovni šoli pravzaprav doniralo računalniško opremo, je povedal, da je brez pomislekov podprl idejo o donaciji. »Zavedamo se, da si osnovne šole težko zagotovijo sredstva za nakup nove sodobne računalniške opreme, sploh večjo količino na enkrat, zato smo jo šoli ponudili mi, ko se je pokazala priložnosti. Veseli smo, da bodo učenci tudi z našo pomočjo lahko spoznavali svet računalništva in sodobnih tehnologij ter pridobili znanja za prihodnost.«


Nazaj
Delite na socialnih omrežjih:

Naročite se na e-novice